Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi zemin kaplama iç mekanlarda kullanılan eksiz antibakteriyel ve darba mukavemeti ve yapışma gücü yüksek renkli oluşu dekorasyon amacıile önemli yapısı gereği izolasyon sağlamasından dolayı en çok tercih edilen kaplama malzemeleri arasında gelmektedir. Sizler bu yazımda epoksi zemin kaplama uygulama aşamalarını ve püf noktalarını, kullanım alanlarına kadar bilmeniz gereken tüm konuları ele alıcağım.

Epoksi Zemin Kaplama Sistemleri

  1. Sürme Sistem Epoksi Zemin Kaplama: Sürme sistem epoksi kaplama yapılacak olan uygulama için mevcut zeminin çok düzgün ve ondilosyon olmaması gereklidir. Bu sistem için kullanılacak olan aparatlar ise Rulo, Kestirme Fırca Ve El mikseri şimdi uygulama aşamaları ise sırasıyla 1. Kat astar uygulaması, 2. Kat seçmiş olduğunuz renk olan epoksi boya nın ilk katı ve 3. kat seçmiş olduğunuz epoksi boyanın ikinci katı olacak şekilde 3 kat uygulamanız gerekmekte bu sistem uygulama sarfiyatınız ise şöyledir 1. Astar kat 1m2/0,250 gram, 2. Kat epoksi boya 1m2/0,250 gram ve 3. kat epoksi boya 1m2/0,250 gram toplamda ise astar dahil 0,750 gram malzemeye ihtiyacınız vardır. 
  2. Portakal Dokulu Epoksi Zemin Kaplama: Adındanda bahsedildiği gibi portakalın dokusu yani tekstürlü zemin kaplama bu uygulama genellikle ıslak mekanlarda, otoparklarda, depolarda kullanılan bir uygulama olup günümüzde temizliği kolay olmadığından yavaş yavaş ravetini düşürmüştür. Şimdi bu sistem kaplama olduğundan burda sarfiyatlar sürme sisteme göre artar sizlere kaplama sistem epoksi için olması gerekenleri aşamaları ve şartları yazımızın devamında bahsedeceğim bundan dolayı burda sadece sarfiyat ve kullanılan aparatları tanıtmak istiyorum portakal dokulu epoksi kaplama uygulaması için Fare dişli çelik mala, kestirme fırça ve mercan rulo hazır etmeniz gerekmekte uygulama ve sarfiyatlar ise şöyledir 1. Kat astar uygulaması, 2. Kat seçmiş olduğunuz renk olan epoksi boya nın ilk katı ve 3. kat seçmiş olduğunuz epoksi boyanın ikinci katı olacak şekilde 3 kat uygulamanız gerekmekte bu sistem uygulama sarfiyatınız ise şöyledir 1. Astar kat 1m2/0,500 gram, 2. Kat epoksi boya 1m2/0,450 gram ve 3. kat epoksi boya 1m2/0,600 gram toplamda ise astar dahil 1,550 Kg malzemeye ihtiyacınız vardır. 
  3. Multilayer Düz Sistem Epoksi Kaplama: Bu sistem epoksi ise portakal dokulu sisteme göre tekstürü daha az olması ve temizliğinin kolay olması günümüzde portakal dokuluya göre daha çok tercih edilen malzemedir. bu sistem için gerekli aparatlar ise şöyle, Çelik mala, Kestirme Fırca Ve Özellikle Marka Belirtiyorum Dekorun Saten rulosu 1. Kat astar uygulaması, 2. Kat seçmiş olduğunuz renk olan epoksi boya nın ilk katı ve 3. kat seçmiş olduğunuz epoksi boyanın ikinci katı olacak şekilde 3 kat uygulamanız gerekmekte bu sistem uygulama sarfiyatınız ise şöyledir 1. Astar kat 1m2/0,500 gram, 2. Kat epoksi boya 1m2/0,500 gram ve 3. kat epoksi boya 1m2/0,700 gram toplamda ise astar dahil 1,700 Kg malzemeye ihtiyacınız vardır. 
  4. Selfleveling Pürüssüz Sistem Epoksi Kaplama: Bu sistem 3mm kalınlıkta olup fabrika, üretim alanları, hastahane, ameliyathane, avm ve ofislerde kullanılan pürüssüz düz sistem antibakteriyel zemin kaplamasıdır. Bu sistem tabiri caizse epoksinin amiral gemisidir. Kullanılan aparatlar ise şöyle Selfmalası 3mm dişli, Kestirme fırcası, Kirpi rulo ve El mikseri bunlar mutlaka bu uygulama için olması gerekmekte 1. Kat astar uygulaması, 2. Kat seçmiş olduğunuz renk olan epoksi boya nın ilk katı ve 3. kat seçmiş olduğunuz epoksi boyanın ikinci katı olacak şekilde 3 kat uygulamanız gerekmekte bu sistem uygulama sarfiyatınız ise şöyledir 1. Astar kat 1m2/0,500 gram, 2. Kat epoksi boya 1m2/0,500 gram ve 3. kat epoksi boya 1m2/1,500 gram toplamda ise astar dahil 2,500 gram malzemeye ihtiyacınız vardır. 

Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

Epoksi zemin kaplama nasıl yapılır? öncelikle sizlere şunu belirtmeliyim epoksi kaplama kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalı ve kullanım amacına uygun kaplama sistemi seçilmeli yani doğru ürün doğru zemin gibi düşüne bilirsiniz. Öncelikle epoksi kaplama yapılacak yerin ortam sıcaklığı ve zemindeki nem oranı çok önemli herşeyden önce buna bakılmalı daha sonra ise gevşek tabaka, Yağ, Kir, Kimyasal madde, Pas gibi yapışmayı engelleyecvek tüm etkenler zeminden kaldırılmalı bu  işlem için ağır silim dediğimiz makinalar devreye girer altında elmas uçlar olduğundan dolayı kazıma işlemi yaparken bu çok önemlidir. Elmas uclu makina ve endüstriyel vakum makinaları sayesinde zemin pürüzlendirilmiş ve temizlenmiş olmalıdır. Bu şartların hepsi yerine getirildikten sonra kaplamaya geçilir, ve kaplamanın ilk katı olan astar uygulamasıdır.

Epoksi Astar Uygulama Nasıl Yapılır?

Epoksi astar zemine çelik mala yardımı ile kaplama sistemlerde sarfiyat 1m2/0,500 gram şeklinde sürülür öncelikle A kompenant ile B kompenant birbirine mikser yardımı ile karıştırılır ve karışım devam ederken içerisine kuars girilir bu üçüncü kompenanttır. Kuars burda kaplamanın mekanik direncini yani darbelere karşı dayanıklı olmasını güçlendirir, birnevi betonun içindeki demir gibi düşüne bilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz malzemeyi zemine düz çelik mala yardımı ile uygularız astar kat yaşken üzerini tamamen kapatacak şekilde silis kumu ile yaş yer kalmayacak şekilde kapatırız ve kurumaya burakırız yaz şartlarında kuruma süreci öne gelir fakat doğru uygulama için 24 saat beklenmelidir. Bu şekilde ilk kat gerçekleşir.,

Epoksi Arakat Uygulaması Nasıl Yapılır?

Epoksi arakat uygulamasına geçmeden önce astar katın üzerindeki yapışmayan kumlar süpürüler ve hafif silim dediğimiz taşlama makinası ile zemin komple taşlanır daha sonra endüstriyel vakum ile süpürülerek tozdan arındırılır Bu uygulamada seçmiş olduğumuz epoksi boya rengi zemine çelik mala yardımı ile kaplama sistemlerde astar ve arakat sarfiyat 1m2/0,500 gram şeklinde çelik mala ile uygulanır öncelikle A kompenant ile B kompenant birbirine mikser yardımı ile karıştırılır ve karışım devam ederken içerisine kuars girilir hazırlanan karışım zemine uygulanır ve 24 saatlik kuruma süreci başlar astar kata göre bu aşamada üzerine kum atılmaz.

Epoksi Son Kat Uygulaması Nasıl Yapılır?

Epoksi son kat uygulaması özellikle kaplama sistemlerde seçilen olan kaplama türüne göre sarfiyatı değişir ben sizlere self leveling yani epoksinin amirel gemisini anlatmak istiyorum bu uygulama 3mm kalınlıkta ve pürüssüz düz yüzey bir uygulamadır. öncelikle arakat uygulamasının kurumasının ardından hafif silim makinası ile zımparalama işlemi gerçekleşir daha sonra macun yoklaması ile çukur kaldıysa yada çökme yapan derz aralarının tamiri yapılır ve hazır olan zemine uygulama başlar burda A kompenant Ve B kompenant birbirine karıştırılır karışım devam ederken içerisine kuars girilir ve karışımdan sonra zemine üç milim dişli self malası ile m2 en az 1.5 kg gelicek şekilde uygulanır uygulama esnasın da bir diğer usta ise çivili ayakkabı ile malzemenin içerisine girer ve kirpi rulo yaparak tamamlamaya başlar kirpi rulo yayılımın homojenleşmesi vemalzemede oluşan baloncukların kaybolması, mala izlerinin ortadan kalkması için yapılmaktadır. Önemli Not: Kuarsı sadece self yapılacak son katlarda giriyoruz diğer uygulamalarda kuars son kata girmiyoruz.

Hızlı iletişim
  • 0216 398 71 94
  • 05418266515
  • info@epoksinedir.com
Bize Ulaşın
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara